dijous, 14 de setembre del 2006

Que ploga en setembre!

Dacsa per a una samarreta protesta.
Ha passat ja una setmana des de l'anterior missatge, buit que m'ha sorprés, perquè em pensava que no feia tant que havia apuntat alguna cosa. Es veu que he tingut poques coses a ressenyar. Potser únicament que hem tornat a visitar l'Ikea de Múrcia (València - Múrcia: 232 km per l'interior del país).

Parlant de murcians i del «Agua para todos» que pots llegir arribant-hi per la carretera, cartells penjats en vessants de muntanyes en procés d'urbanització immisericorde —i no sé si deuen voler l'aigua per fer-hi aiguamolls o per a conrear arròs o dacsa, que hi tenen tot el dret del món, és clar—, hi vaig estar el dia que feien una missa per a demanar-Li que ploga. Naturalment, en són d'espavilats els retors: a fe que no fan les rogatives al mes de juliol! Només convindria que indicaren en algun lloc o en algun moment —tal com fan els meteoròlegs de Canal 9— alguna cosa com «pregària avalada per l'Institut Meteorològic Nacional», amb la qual cosa sabríem que tenen el suport de la ciència i no és només oportunisme espiritual i polític.

Quant a altres coses, no estic llegint ara massa, poc més que el diari (El País, que és un mal menor) on apareixia ahir una notícia sobre Bèlgica («Las dos caras de la extrema derecha belga» d'Ana Carbajosa) i un mapa sobre la «fragmentació» belga. La gràcia era que la fragmentació era deguda a les llengües, però a la periodista no li se va acudir pensar que Bèlgica era un estat travat sobre la diversitat lingüística. En què devia estar pensant la periodista: en el respecte a la diversitat lingüística dels ciutadans o en el problema que suposen els ciutadans que parlen una altra llengua que no és la pròpia? Naturalment, ès fàcil localitzar el prejuí.

Per cert, i per acabar, parlant de cohesions lingüístiques, tenim el català a la Unió Europea, però encara no és llengua apta per al parlament espanyol. Eixa és realment la «fúria espanyola» i no els crits de l'escandalós Montes. Per cert, La Sexta també retransmet el futbol en català. A la sisena, la vençuda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada