divendres, 19 d’agost del 2005

Agost encara, i tornem a la faena

Dilluns que ve, malauradament, s'acaba el període anual dedicat a la gresca i la xerinola: les vacances. Un viatge a Bretanya amb l'últim diari d'Enric Sòria (La lentitud del mar: li n'he d'enviar algun comentari i alguna esmena), uns quants llibres llegits, fotos, múltiples visites a supermercats diversos i diverses provatures perquè el Windows no em deixara tirat a la tornada.

En eixe sentit, ara faig anar l'Ubuntu, que vaig aconseguint configurar a poc a poc. Per exemple, si anava lent amb la connexió a Internet, ara ja funciona millor, després de configurar el pppconfig, amb el «sudo pon [nom de la connexió]». Anem descobrint les peculiaritats i possibilitats del Linux.

D'altra banda, ara toca tornar a l'enfrontament permanent amb les altes instàncies per a aconseguir el que hauria de ser el mínim democràtic imprescindible en la nostra administració cortesana. Són els vicis que arrosseguem d'ètiques poc evolucionades com la que transmet la jerarquia catòlica al nostre país o la que es desprén de les fal·làcies neoliberals que tan fàcilment es fan córrer pels mecanismes funcionarials —en allò que interessa, és clar, com totes les fal·làcies, que són al gust del poderós que les promou.

Hi ha pendents els assumptes dels concursos d'arxiver o de traductor. El primer que hauria de dur algú davant els jutjats i el segon que hauria d'haver caducat abans de començar. Ja vorem. A més, la negociació sindicals de la nova relació de llocs de treball; la publicació del web de les Corts «valencianes» en valencià! —a més de l'espanyol imperiós; la renovació de les cadires «de tortura» dels funcionaris que treballen asseguts (que tant féu riure un periodista de Las Provincias) i més coses que aniran eixint del bagul a vessar de les mancances.

Estos dos dies miraré d'acaber un llibre preparatori per al que ve: Mentiras. Viaje de un periodista a la desinformación de Xavier Mas de Xaxàs, regal d'aniversari que em va fer molt encertadament l'Emili Morales, company de batalletes al dogv.

  • Una mica de crítica al llibre del Mas de Xaxàs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada